Dubbele Buurt 20 - 1441 CS - Purmerend

Police Transport Set

44.99

Police Transport Set

44.99

Police Transport Set

  • 17-delige speelset
  • leeftijd: 3+

Slechts 1 resterend op voorraad

BRIO is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in houten speelgoed. Het bedrijf werd opgericht in het kleine stadje Boalt, Scania in 1884 door mandenmaker Ivar Bengtsson. Voor een lange tijd was het bedrijf gevestigd in Osby, in het zuiden van Zweden. In 1908 namen Ivar’s drie zonen het bedrijf over en richtte BRIO op, wat een acroniem is voor BRöderna (” de broeders”) Ivarsson [afkomstig uit] Osby . In 2006 verhuisde het bedrijf haar activiteiten naar Malmö.

BRIO is vooral bekend om haar houten speelgoed treinen die sinds 1958 verkocht worden in Europa. De meeste treinen zijn niet-gemotoriseerde en geschikt voor jongere kinderen. De treinen worden met elkaar verbonden d.m.v. magneten en zijn gemakkelijk te hanteren. De afgelopen jaren is het assortiment flink uitgebreid met o.a. batterij aangedreven locomotieven, metro’s, monorails en autowegen.

Veel concurrenten maken producten die compatibel zijn met BRIO. BRIO onderscheid zich door het gebruik van hoogwaardige houtsoorten en het Zweedse productieproces, waardoor BRIO speelgoed een langere levensduur heeft dan veel andere merken.