Ieder kind verdient een veilige thuishaven!

Ieder kind verdient een veilige thuishaven!

 

Foto – Catalin Marin: Proud girl. Kathmandu, Nepal 2009

 

In Nederland zijn we eigenlijk ontzettend verwend met alles om ons heen. In de nieuws wordt erg veel gesproken over een financiële crisistijd waarin we ons momenteel bevinden, maar als ik zie wat we met z’n allen uitgeven aan alle luxe producten dan valt die crisis volgens mij wel mee.

Een heel ander verhaal is het in een hele hoop onontwikkelde landen. Neem nou Kathmandu in Nepal, waar zoveel straatkinderen maar één wens hebben, een veilige thuishaven! Lies Vink (71 jaar jong) zet zich actief in voor straatkinderen en kansloze vrouwen in Kathmandu.

“In 1999, meteen na mijn pensionering, heb ik de kans gepakt om naar het buitenland te gaan en mijn dromen waar te maken. Ik begon met een voettocht naar Santiago de Compostella, als overbrugging van een leven met een baan, die ik overigens heel leuk vond, naar een vrij leven waarin je de tijd aan jezelf hebt. Daarna ben ik gaan reizen met de rugzak door Azië, enerzijds omdat ik dat altijd al had gewild en anderzijds met het doel mij in te gaan zetten voor mensen die dat nodig hebben. Er was genoeg te doen. Ik hoefde er niet naar te zoeken, het kwam vanzelf naar mij toe. Na het werken in Calcutta bij de allerarmsten ter wereld en in een opvanghuis voor straatkinderen in Kathmandu in Nepal, ging mijn hart toch naar het laatste uit. Jonge kinderen, meisjes en jongens, sommigen nog maar twee jaar oud, het raakte mij in mijn hart en maakte dat ik me voor honderd procent voor hen wilde inzetten. In Shangrila-Home, een Belgisch project, heb ik vijf maanden gewerkt en gezien dat de kinderen behalve onderdak, scholing en voeding nog meer nodig hadden. Ik besloot toen dat ik er voor zou zorgen dat dat “meer” er ook kwam. Opnieuw vertrok ik uit Nederland voor een voettocht, deze keer naar Assisië in Italie, in de voetsporen van Franciscus, een monnik die zich inzette voor de allerarmsten. Het was een tocht waarin ik door vele mensen werd gesponserd en ik liep uiteindelijk 70.000 gulden bijeen. Hiermee kon ik mijn plannen realiseren: meer kinderen van de straat halen en projecten voor hen opzetten in een inmiddels groter kinderhuis Shangrila-Home. Nu, acht jaar later wonen er meer dan 75 kinderen.” Aldus Lies Vink.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de verschillende projecten die Lies Vink heeft opgezet? ga dan naar www.straatkinderenvankathmandu.nl

 

  , , , , ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *